Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen staan hieronder op een rij. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan of stuur een e-mail met uw vraag.

AkkoordVerklaring

We kunnen ons voorstellen dat u graag snel duidelijkheid wil hebben over de werkzaamheden. Daarom hebben we gekozen voor 2 februari als inleverdatum voor uw AkkoordVerklaring. Weet u het op deze datum nog niet? Geen probleem! Laat ons dit dan weten, dan bespreken we de opties.

Stuur uw AkkoordVerklaring terug in de gefrankeerde antwoordenvelop die in de insteekhoes van uw BewonersMap zit.

Financiën

Ja, Rondom Wonen vraagt een huurverhoging voor de EnergieMaatregelen. Voor de OnderhoudsWerkzaamheden die ook in het plan zitten, wordt géén huurverhoging gevraagd. Door de EnergieMaatregelen gaat u flink besparen op uw energierekening. Hierdoor blijven uw totale woonlasten gelijk óf ze gaan omlaag (bij gelijkblijvend gebruik). Lees ook Hoofdstuk 6 in de BewonersMap op pagina 42 en 43.

Op de AkkoordVerklaring in uw BewonersMap vindt u uw persoonlijke huurverhoging. 

De huurverhoging verschilt per woning, omdat elke woning nu een ander energielabel heeft. Straks, na het uitvoeren van de werkzaamheden, hebben alle woningen minimaal energielabel A. Een woning die nu energielabel E heeft en straks energielabel A, bespaart meer energie dan een woning die nu energielabel C heeft en straks energielabel A. Hoe meer energielabelstappen een woning maakt, hoe groter de energiebesparing en dus ook hoe hoger de huurverhoging is. Lees ook de BewonersMap op pagina 42.

Voor het berekenen van de huurverhoging heeft Rondom Wonen de richtlijnen van Aedes en de Woonbond aangehouden.

Nee, dat kan niet. Rondom Wonen houdt zich aan het huurbeleid van de overheid. Hierin staat dat voor sociale huurwoningen een maximum huurprijs
(€ 752,33 in 2021) gevraagd mag worden. Wordt uw kale huurprijs door de huurverhoging hoger dan de maximum huurprijs? Dan topt Rijswijk Wonen de kale huurprijs af tot de maximum huurprijs. Dit geldt alleen voor huurders die recht hebben op huurtoeslag. De huurtoeslag wordt berekend over uw kale huur.

Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Ga dan naar www.toeslagen.nl.

EnergieMaatregelen

Er is een verschil tussen dubbel glas (ook wel isolatie glas) en HR++ glas. HR++ glas heeft een betere isolatiewaarde dan isolatieglas. Tijdens de bouwkundige inspectie in het najaar van 2020 hebben we al het glas geïnspecteerd. Overal waar nu enkel glas of isolatieglas zit, plaatsen wij HR++ glas. Waar al HR++ glas zit, laten we dit zitten. 

Wij plaatsen nieuw glas in de balkondeur. Hiermee wordt een groot deel van het tochtprobleem bij de balkondeur aangepakt. De balkondeur zelf wordt niet vernieuwd.

Ja, dat mag. U mag zelf kiezen in welke kleur u de verwarmingsleidingen schildert. Houd er wel rekening mee dat Rondom Wonen u kan vragen de leidingen in een neutrale kleur te schilderen als u gaat verhuizen.